Turer

 

Friluftslivet i barnehagen er tuftet på barnehagens verdier, i bunnen ligger erfaring, stabilt personale, god dialog med foreldre, planlegging og evaluering. 

I Gammelstua friluftsbarnehage bruker vi  meste av tiden vår i friskluft. Vi er i skogen og vi bruker nærmiljøet. Vi har opparbeidet oss gode turplasser som vi jevnlig besøker. Barnehagen har kjøpt el sykler med vogn, slik at vi kommer oss ned til sentrum på en effektiv måte. 

Revehiet 3-6 år er stortsett ute hele året, så lenge været-grader tillater det.  

Maurtua 0-3 år er også ute minimum en gang om dagen  og 2 åringene har en fast turdag i uka hvis været tilater det. For oss er det viktig å legge tilrette for barnets utvikling og modenhet. Alt av planer er lagt etter en progresjon- vi starter ikke å dra på tur med en 1 åring, for 1 åringen handler det om å bli trygg og kjent med barn, ansatte og barnehagen. For oss er det viktig å legge til rette etter barnet. 

 

Vårt mål ligger i at barna skal lære seg å ta vare på seg selv, hverandre og naturen. Vi setter fokus på å fremme verdier, holdninger og praksis for et mer bærekraftig samfunn.

For at vi skal få gode turopplevelser er det viktig å tilpasse turen etter barnets alder/modenhet og det er viktig  med gode og varme klær tilgjengelig. Vi ringer hjem hvis det mangler utstyr, vi er avhengi av at alle har det de skal til hver en tid. 

Er det noe dere ikke lurer på er det bare å ta kontakt.